De werking van homeopathie

translation services

Stel je voor: u bent een bal. Nee, u bent geen jongeman, vaak van rijke afkomst en met een herkenbaar accent, zoals een wiki definieert. In deze tekst doen we alsof u, of uw huisdier, een heel grote, stevige bal bent; groter nog dan een skippybal. U bent zo groot, dat ik niet hoef te bukken om u een duwtje te geven.

En daar begint het mee; een duwtje. We stellen een ziekte voor als een duwtje. Gelukkig bent u meestal stabiel en blijft u, als bal, liggen als u een duwtje krijgt. Die ziektekiemen en andere “aanslagen”  op uw gezondheid krijgen geen vat op u.
Soms krijgen ze u een beetje van uw plaats, maar u bent een bal met weerstand: u rolt gelijk terug. Die verkoudheid bijvoorbeeld: die is binnen een paar dagen over.

Maar als de ziekte nu eens sterker is, of als uw weerstand op enig moment wat minder is? Dan krijgt u een harde duw, of heel veel zachte duwtjes na elkaar. Dan kunt u niet meer blijven liggen. U gaat rollen! Dat betekent dat u steeds zieker wordt. U kunt het niet meer stoppen en u heeft hulp nodig.

Op dat moment moet u de keuze maken: welke geneeswijze, of combinatie van geneeswijzen, kiest u? Dat is niet altijd een eenvoudige keuze. Om u hierbij te helpen, kijken we weer naar de bal. Die is een stuk naar één kant gerold, laten we zeggen naar rechts. U bent nu echt ziek.

De homeopathisch werkend arts (dierenarts, in het geval de bal uw huisdier is) zal u een middel geven dat de bal gaat terugduwen. Soms is het middel dat u krijgt te vergelijken met het geven van een harde duw in de goede richting (terug naar links), soms is het middel minder krachtig (de potentie is lager) en geeft het een aantal zachtere duwen na elkaar. Het middel draagt energie aan u over waardoor u zelf de goede richting op rolt.
Het is mogelijk dat u zich verzet tegen de eerste duw; u rolt nog even door naar rechts. Dat noemen we beginverergering. Deze duurt niet lang en al snel rolt u naar links.
Soms is het voor de homeopathisch werkend arts moeilijk om de precieze richting van de duw te bepalen. Het kan zijn dat u eerst wat naar links en naar voren geduwd wordt. Dan moet dit met een volgende duw gecorrigeerd worden.

De regulier werkend arts gaat anders te werk. Hij/zij geeft u niet de energie en kracht om zelf naar de goede kant terug te rollen, maar hij/zij pakt u, als bal, op en zet u weer op uw plaats. Meestal lukt dat niet in één keer, maar zet de regulier werkend arts u steeds een stukje dichter bij uw oorspronkelijke plaats neer.

Bij een combinatie van beide methoden, als de bal ver naar rechts is gerold, wordt hij opgepakt en een stukje naar links verplaatst, maar krijgt hij daarnaast duwtjes naar links.

Het resultaat:
Bij beide methoden eindigt u op de plaats waar u begonnen bent. In het geval dat u geholpen bent door een homeopathisch werkend arts, bent u zelf teruggerold en hebt u dus weerstand tegen de ziekte opgebouwd. Die ziekte krijgt u er niet zo snel meer onder!

In het tweede geval, waarin u geholpen bent door de regulier werkend arts, bent u naar uw plaats gedragen. Uw weerstand tegen de ziekte is niet veranderd en de hoop is, dat de ziekte u niet te snel weer een duw komt geven. Bovendien is het te hopen dat het optillen en neerzetten u niet beschadigd hebben.

De combinatie van de reguliere en de homeopathische geneeswijzen verenigt deze resultaten.

 

bal donker oranje

Geef hieronder aan welke ervaringen u heeft met de homeopathische geneeswijze voor u en/of uw huisdier.

In het reactieveld onder dit blog kunt u andere onderwerpen aangeven waarover u graag zou willen lezen in een volgend blog.

Vond u dit interessant om te lezen? Dan is het fijn als u dit blog wilt delen !

Bedankt!

Verder op de site: www.dierenarts-eygelshoven.nl/living%20in%20style.html

of kies boven een ander blog

Geef een reactie